S-au rupt de Huawei ca să lanseze telefonul de top perfect pentru poze: Honor Magic 3

de: Ozana Mazilu
13 08. 2021

Honor, producătorul de smartphone-uri care a fost, până la sfârșitul anului trecut, divizia Huawei, a revenit. De fapt, nu a dispărut vreodată, întrucât a lansat deja View 40 și Honor 50, în timp ce se afla sub noii săi proprietari.

Dar acum marchează prima dată când lansează un telefon emblematic pe piața globală ca o companie independentă. Eliberat de sancțiunile SUA care l-au zguduit pe fostul său “părinte”, Honor este din nou capabil să utilizeze software american (Android 11) și siliciu (Qualcomm). Acesta este începutul celei “de-a doua vieți” a lui Honor, care începe cu lansarea Magic3, primul său flagship.

Așadar, cele mai recente telefoane emblematice Honor sunt aici cu noua serie Magic3. Începem cu Magic3 și Magic3 Pro obișnuite, care împărtășesc o mulțime de asemănări în legătură cu specificațiile, dar diferă în ceea ce privește configurația camerei. Acestea sunt, de asemenea, primele telefoane certificate IMAX de pe piață, care oferă profiluri exclusive de gradare a culorilor 3D LUT și înregistrare video în format LOG.

Honor Magic 3, tehnologie IMAX

Atât Magic3, cât și Magic3 Pro au display-uri OLED curbate de 6,76 inci cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și rezoluție FHD +. Panourile acceptă ieșire color pe 10 biți și vin cu o decupare pentru camera lor principală de 13MP, alături de un senzor de adâncime 3D ToF pentru o deblocare a feței mai sigură.

Camera din spate este destul de similară pe ambele dispozitive, cu un modul principal Sony IMX 766 de 50MP pe ambele smartphone-uri asociate cu un senzor monocrom de 64MP și un obiectiv ultra-larg de 13MP. Modelul Pro primește, de asemenea, un modul teleobiectiv de 64MP cu zoom optic de 3,5x și zoom digital de până la 100x.

Parteneriatul IMAX aduce capacități de înregistrare video cinematografice care acceptă formatul LOG, despre care Honor spune că duce la îmbunătățiri ale calității imaginii și la o mai mare flexibilitate în editarea post-producție.

Telefoanele acceptă, de asemenea, opt profiluri de gradare a culorilor 3D LUT care îmbunătățesc și mai mult conținutul video.

Snapdragon 888 Plus de la Qualcomm se află la cârma ambelor telefoane asociate cu până la 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare. Cele două telefoane au baterii de 4.600 mAh cu încărcare rapidă cu fir de 66W și reîncărcări wireless de 50W pe orice încărcător Qi compatibil. Magic3 are o clasă IP54 de apă și praf, în timp ce Pro ajunge la IP68. Amândouă rulează Magic UI 5 pe Android 11 și Google Mobile Services.

Honor Magic3 vine în două modele și se vinde la prețul de 899 de euro. Există modelele Golden Hour și Blue Hour care se laudă cu piele sintetică, în timp ce opțiunile clasice alb-negru au un spate din sticlă mai tradițional.

Magic3 Pro vine în culorile Golden Hour, Black and White și costă 1.099 de euro. Ambele telefoane se lansează mai întâi în China, iar disponibilitatea globală va fi detaliată mai târziu.